Tel:+36-1-424-6500
Infoplan Mérnökiroda Kft.
  
Tel: +36-1-424-6500 email: infoplan@infoplan.hu Facebook / Infoplan LinkedIn / Infoplan Térkép és info Foursquare / Infoplan QR kód (névjegy) Történeti összefoglaló
ISO 9001, ISO 14001

Típustervek, mintatervek

Társaságunk az E-On Hungária Rt. - a DÉDÁSZ Rt., az ÉDÁSZ Rt. és a TITÁSZ Rt. -, valamint a DÉMÁSZ Rt. részére készített típusterveket. A típustervek jelentősége, hogy egységes kialakítású alállomások építését teszi lehetővé, biztosítja a korszerű műszaki színvonalat, javítja a tervezési munka hatékonyságát.

Részletes ismertetés... Részletes ismertetés...

A típustervi dokumentáció az Infoplan Kft. szellemi tulajdona.

A vonatkozó szerződés szerint Infoplan Kft. felhatalmazást adott a megrendelő részére, hogy a típustervet saját területén korlátozás nélkül felhasználhatja, adaptálhatja.

Egy tényleges létesítmény kiviteli tervezése során a típusterv alapján adaptációs tervet kell készíteni. Az adaptáció során a tervet ellenőrizni kell, tekintettel arra, hogy az adott létesítmény esetén az alapadatok, a beépítendő készülékek paraméterei, a megrendelői igények stb. bármely tekintetben változhatnak.

A típusterv, illetve annak valamely része, az általános elveket megfogalmazó dokumentumokon kívül, mint például a csavarkötés felépítése, mivel teljesen típus nélküli jellegű, adaptálás nélkül közvetlenül kivitelezésre nem használható. Amennyiben egy adott terven bármely kismértékű változtatás szükséges, az esetben az adaptáló tervező fejlécével kell azt kiadni, és a felelősség teljes körűen az adaptáló tervezőre hárul.

Infoplan Kft. a csak a változatlan formában kiadott tervekért vállalhat felelősséget, azonban ez esetben is az adaptáló tervező feladata annak ellenőrzése, hogy az adott terv illetve tervrész változatlan formában alkalmazható-e.

A transzformátor állomási villamos dokumentációk felépítésére, tartalmára, azonosítási rendszerére és hitelesítésére vonatkozóan - az elektrotechnikai dokumentumokra (elsősorban azok rajzjeleire) vonatkozó általános MSZ EN szabványok kivételével - nincsenek specifikus, hatályos magyar jogszabályok és szabványok, ezért az elvárható műszaki színvonal, minőség és az egyértelmű azonosíthatóság követelményét, továbbá az eddigi iparági gyakorlatot vettük figyelembe a típusterv készítésénél.