Tel:+36-1-424-6500
Infoplan Mérnökiroda Kft.
  
Tel: +36-1-424-6500 email: infoplan@infoplan.hu Facebook / Infoplan LinkedIn / Infoplan Térkép és info Foursquare / Infoplan QR kód (névjegy) Történeti összefoglaló
ISO 9001, ISO 14001

Tervező rendszerünk

Műszaki tervezési tevékenységeink keretében a vonatkozó jogszabályoknak és a tervdokumentációra vonatkozó szabványoknak megfelelő tartalommal és formátumban készítjük dokumentációinkat.

A tervdokumentációk fő részei:
  • alapadatok, okiratok,
  • műszaki leírások,
  • tervrajzok,
  • anyagjegyzékek.

A tervdokumentációk szintjei:
  • “A” szintű terv: tanulmányterv, vagy műszaki alapadatokat rögzítő terv,
  • “B” szintű terv: villamos kiviteli terv, konkrét műszaki megvalósítás részletes terve,
  • “C” szintű terv: a “B” terv alapján készült gyártmányterv részletes gyártási rajzokkal,
  • “D” szintű terv: megvalósult állapot rögzítése.


Az Infoplan Kft. minden dokumentációját komplex számítógépes tervező rendszerrel készíti. A dokumentáció valamennyi eleme számítógéppel készül.

A tervek formátuma megfelel a vonatkozó hazai és nemzetközi szabványoknak.

A rendszer alkalmazása biztosítja a dokumentációk mindenkori egyértelmű azonosíthatóságát, követhetőségét, a megfelelő ellenőrzések végrehajtását, az archiválást, valamint a szabványoknak és törvényeknek való megfelelőséget.

Az Infoplan Kft. saját fejlesztésű archiváló rendszere lehetővé teszi az adatvesztések elkerülését, a visszakereshetőséget és a tervdokumentumok módosításának nyomonkövetését.

Infoplan Kft. saját fejlesztésű archiváló rendszere

Az egységes dokumentációs rend biztosítja a minőséget, a dokumentáció egységes megjelenését és kezelhetőségét tervezőink és felhasználók számára is.

Az Infoplan Kft. munkatársai ismerik a külföldi, hasonló jellegű termékek formáját és színvonalát, így elmondható, hogy az alkalmazott tervezési szisztéma színvonalában nem marad el a külföldön általában alkalmazott hasonló rendszerekétől.

A műszaki rajzok OmegaCAD Elektro számítógépes tervező rendszerrel, a listás jellegű dokumentumok saját fejlesztésű dBASE alapú szoftverrel, az egyéb kapcsolódó dokumentumok MS-Office programokkal készülnek.

Műszaki rajzok OmegaCAD Elektro számítógépes tervező rendszerrel

A tervező rendszerek lehetővé teszik a hagyományos rajzrendszerrel készülő tervekkel szemben egy jó minőségű, gyakorlatilag technikai hibáktól mentes terv készítését. A tervező rendszerek automatikus elemző, ellenőrző, adatgyűjtő, generáló modulokkal rendelkeznek, így a hagyományos tervezői tevékenységgel szemben a hibalehetőség jelentősen csökken.

A tervek átadására lehetőség van papíron és számítógépes adathordozón is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó létesítményeinek teljes dokumentációját számítógépes rendszerben tárolja.